Week 2

Vrijdag 31 augustus 2018 (de pups zijn 1 week oud)
Inmiddels is het alweer 7 dagen geleden dat Pip ontsluitingsweeën had en ik alles had voorbereid op de komst van de pups…

Richart, Noka, Delafee & Bouchard (achterin)

Wat gaat de tijd toch snel en wat groeien de pups hard! Beetje bij beetje beginnen hun karaktertjes zich te vormen en elke dag worden ze sterker. Zo sleepten de pups zichzelf de eerste paar daagjes alleen vooruit met hun voorpoten, nu zie je al dat ze langzaamaan hun achterpoten gebruiken om zich naar voren te kunnen bewegen. Het om- en terugrollen gaat veel beter en een paar pups liggen zelfs al stabiel op hun rug.

Ook zijn er steeds vaker diverse geluidjes te horen vanuit de werpkist: van piepen (ik heb honger, maar ook: kijk eens uit, ik lig hier!) tot knorren… én een hele enkele keer hoor ik een heel klein blafje/grommetje.

Geweldig om te horen en te zien hoe ze zich langzaamaan ontwikkelen tot een hondje!

Zondag 2 september 2018 (de pups zijn 1 week en 2 dagen oud dagen oud)
Omdat de pups zo goed groeien, hebben ze nu al hun halsbandjes omgekregen en 3x raden: ze passen allemaal! De pups dragen de volgende kleur bandje:
Delafee: roze // Richart: paars // Noka: groen // Bouchard: l.blauw

De dag werd extra bijzonder nu alle pups hun allereerste stapjes gezet! Toen mama Pip de werpkist in kwam, wisten de pups niet hoe snel ze naar de melkbar moesten. Richart en Delafee waren er als eerste, maar werden op de voet gevolgd door Bouchard. Uiteindelijk ontwaakte ook Noka uit zijn zeer diepe slaap en volgde zijn neus op zoek naar de slagroom!

Het is fantastisch om te zien hoe de pups hun eerste stapjes zetten en tegelijkertijd hun evenwicht proberen te houden én hun neus willen volgen! Voor nu een onmogelijke combinatie, maar gelukkig hebben ze nog héél veel tijd om te oefenen.

Woensdag 5 september 2018 (de pups zijn 1 week en 5 dagen oud dagen oud)
Dat de pups groeien als kool, is ook vandaag weer bevestigd. Alle pups hebben het magische gewicht van 1 kg aangetikt! Noka was de eerste gevolgd door Richart & Bouchard en uiteindelijk ook Delafee.

Vandaag heeft Delafee tot mijn grote verrassing nog een mijlpaal bereikt: ze is de 1e die haar oogjes heeft geopend! Zo bijzonder en speciaal om dit moment te kunnen meemaken. Het is nu afwachten wanneer de 3 boys hun oogjes gaan openen.